Frågor?

Frågor & Svar

Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar. 

Du beställer ditt testkit online via vår hemsida. Betalning kan göras med kort, PayPal-konto eller banköverföring.

Vi skickar ditt testkit från oss samma dag om ni beställer innan kl 12:00 en vardag. Postgången tar sedan normalt 1-2 arbetsdagar. Vi skickar med Postnord.

Nej, men tänk på att förvara tagna prover torrt, mörkt och svalt (ej i kyl eller frys) och i de särskilda testkuvert som finns i testkitet. Tagna prov bör skickas in till oss så snart som möjligt. Förvara aldrig DNA-prover i plast, eftersom de då lätt angrips av mögel och förstörs.

Det går bra, men inget vi rekommenderar om du kan ta ett prov med våra provpinnar. Öronpinnar består av bomull, som innehåller DNA. Våra provpinnar är tillverkade av syntetiskt material som är DNA-fritt. Men om du på grund av tidsbrist inte kan vänta på vårt testkit, kan du använda öronpinnar, minst fyra stycken per djur, helst sex stycken. Gnid/rotera insidan av kinden i 10 sekunder och lägg dem sedan i ett rent papperskuvert. Det kostar inget extra.

Vi rekommenderar alltid att mamman testas i faderskapstest för hund och häst. Om inte mamman finns att testas måste oftast fler markörer behöva analyseras och analysen blir då ungefär dubbel så dyr. Kontakta oss innan beställning om mamman inte är tillgänglig för provtagning.

Ja, prover som tas med provpinnar är helt smärtfritt. Gnid/rotera insidan av kinden under 10 sekunder per provpinne. Vi vill ha fyra provpinnar per hund/katt.

Svar på testerna kommer normalt inom 1-4 veckor räknat från att vi mottagit proverna från Er. Du kan se analystid för de olika DNA-testerna under respektive test.

Resultatet skickas till den e-postadress du uppger vid beställningstillfället.

Analysapporten skickas i original som en PDF-fil och är på engelska. 

Ja, det kan du!
Laboratoriet DDC garanterar att analysresultatet är hundra procent riktigt, eftersom analyserna körs med dubbeltest, DDC Dual Process. Du kan alltså lita på att resultatet stämmer.

Hittade du inte svaret på din fråga?